diumenge, 5 de maig del 2013

El GEIF ajuda els alumnes del CEIP Les Cometes, de Llorenç del Penedès, a netejar un bosc

El GEIF ha volgut participar en les activitats que s'han dut a terme al CEIP Les Cometes, de Llorenç del Penedès, per celebrar el 10è aniversari que fa que l'escola  posseeix el distintiu d'Escola Verda. Més enllà de línia d'actuació en la prevenció i extinció d'incendis, el grup de voluntaris ha col·laborat en la neteja del bosc del costat de la Granja Montserrat, a la carretera que va a La Bisbal del Penedès. L'activitat ha tingut lloc el 2 de maig al matí i l'han dut a terme els alumnes del cicle mitjà. Ha estat un primer contacte amb les escoles, on es vol continuar col·laborant per conscienciar des que s'és petit de la importància de respectar la natura.





















Els nens i nenes s'han vist molt motivats per la presència dels membres del GEIF, que han anat a l'escola amb un dels camions que tenen. En una xerrada prèvia només arribar al bosc, asseguts en una rotllana, han fet un repàs del sistema de reciclatge que utilitzarien en la recollida dels residus i les mestres han repartit bosses d'escombraries per a tothom: blaves pels papers, grogues pels plàstics i blanques (a falta de negres) pel rebuig. Al costat d'uns contenidors que hi havia allà mateix el bosc han apilat la runa perquè la brigada de l'ajuntament se l'endugués i en un altre punt han acordat deixar-hi el vidre.

Els alumnes, les professores i els voluntaris del GEIF s'han involucrat de valent des del principi en la tasca de deixar el bosc net. S'han enfundat els guants i s'han posat a treballar mans a l'obra, engrescats en la feina amb bon humor. El GEIF ha ajudat en la neteja i ha resolt dubtes sobre on llençar cada brossa. Tothom s'ha sorprès i indignat amb la gran quantitat de deixalla que hi havia. En una hora i quart n'han trobat una pila: des d'una sabata a rajoles, passant per roba, ampolles de plàstic, de metall, una garrafa de plàstic o totxos i un moble sencer. Als nens els cridaven molt l'atenció els esquelets de conill, que el GEIF els ha recomenat enterrar com a matèria orgànica. 

No ha faltat qui aprofités l'ocasió per collir algun espàrrec, sense perdre de vista l'objectiu que tenien entre mans i que han aconseguit amb èxit: deixar el bosc net. Com a premi, els nens i nenes han pogut enfilar-se dalt del camió per conèixe'l des de dins. Ha estat una forma rodona d'acabar l'activitat. Les mestres han estat molt agraïdes al GEIF pel seu suport. La Paquita Sangüesa, professora de l'escola i responsable de les accions que s'hi fan com a Escola Verda, ha afirmat que la presència del grup de defensa forestal ha provocat un impacte molt positiu per transmetre la importància de cuidar el medi ambient. El director del centre, Albert Rovira, també ha destacat que ha estat una "experiència bona en diferents sentits", sobretot per la "gran motivació que ha suposat la presència del GEIF, que a més a més han vingut amb el camió i hi ha deixat pujar els nens i nenes". 


El director de Les Cometes ha obert les portes a futures col·laboracions amb el GEIF: "Si sorgeix l'oportunitat, ja els he dit que podem tornar a col·laborar". En el mateix sentit, l'Oriol Rius, un dels tres voluntaris que han participat en la neteja del bosc, ha manifestat a l'acabar l'activitat que "acostar-se als nens i nenes a l'escola és una manera molt efectiva de conscienciar-los ben aviat de no embrutar el medi natural". 



Els alumnes del cicle mitjà han tornat a l'escola a peu igual com han anat al bosc, molt satisfets de l'experiència viscuda. A l'arribar, s'han fet una fotografia de grup amb els membres del GEIF i han fet un aplaudiment final amb ells per la feina realitzada entre tots, abans de tornat a l'aula i seguir treballant els valors de l'Escola Verda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada