dimarts, 2 d’abril del 2013

Cursos de formació realitzats pels Agents Rurals


Agents Rurals informa:

Cursos de formació
Cos d’Agents Rurals
Àrea Bàsica de l’Alt Penedès, any 2013

Col·labora:


El Cos d’Agents Rurals, en el marc del seu compromís de servei a la ciutadania i com a cos competent en la protecció, la vigilància, el control, la prevenció integral i la col·laboració en la gestió, en matèria de medi ambient a Catalunya, i en l’exercici de les seves funcions de divulgació i educació ambiental, organitza uns cursos de formació sobre les activitats en el medi natural i la prevenció d’incendis forestals.

Aquests cursos són adreçats a membres de les entitats locals i de les ADF’s.

Prevenció dels incendis forestals
(Curs bàsic de formació)

Aquest curs, teòric - pràctic, va dirigit a tots aquells membres de les ADF o de les entitats locals de la comarca de l’Alt Penedès, que no tinguin els coneixements bàsics sobre la prevenció i extinció d’incendis forestals.

Durada del curs: 8 hores (2 matins)
Impartiran el curs: Membres del Cos d’Agents Rurals i tècnic de la Federació d’ADF.
Complementació: Audiovisual, dossier i exercicis pràctics.
Temari: Problemàtica dels incendis forestals, la prevenció, coneixement bàsic del foc, la vigilància, la intervenció immediata, l’extinció, mesures de seguretat i evitar atrapaments, la coordinació, els plans d’emergències, legislació, cartografia, transmissions,..

Dates: Dissabte 13 d’abril de 2013 (1ª part) i el 20 d’abril de 2013 (2ª part)
Lloc: Local Social Rossend Muntané, C/ Rossend Muntané, Sant Miquel d’Olèrdola (Olèrdola)
Horari: de 9:00 h.a 13:30 h.

Prevenció dels incendis forestals
(Curs avançat de formació)

Aquest curs, teòrico-pràctic, va dirigit als coordinadors i caps d’intervenció de les ADF, així com a coordinadors o caps de brigada municipals de les entitats locals de la comarca de l’Alt Penedès, per tal de donar coneixements avançats, sobre la valoració i l’extinció dels incendis forestals.

Durada del curs: 4 hores (1 mati)
Impartiran el curs: membres del Cos d’Agents Rurals.
Complementació: Audiovisual, dossier i exercicis de simulació.
Temari: valoració de risc d’un incendi, prioritzar els treballs, coordinació d’efectius,
coordinació amb Bombers, retens, simuladors de com afrontar un incendi, investigació de les causes, evacuació o confinament de zones habitades, accidentats,..

Data: Dissabte 27 d’abril de 2013
Lloc: Local Social Rossend Muntané, C/ Rossend Muntané, Sant Miquel d’Olèrdola (Olèrdola)
Horari: de 9:00 h.a 13:30 h.

Usos i activitats en el medi natural
(Curs bàsic de formació)

Aquest curs va dirigit a tots aquells membres de les entitats locals de la comarca de l’Alt Penedès i membres de les ADF de la Federació Penedès-Garraf, que tinguin responsabilitats o gestionin activitats que puguin incidir d’una manera o altra al medi natural. 
Els objectius són donar a conèixer quines són aquestes activitats i quines son les consideracions a tenir en compte per desenvolupar-les.

Durada del curs: 4 hores (1 matí)
Impartiran el curs: membres del Cos d’Agents Rurals.
Complementació:Audiovisual i dossier
Temari: treballs silvícoles, planificació urbanística, arranjament i construcció
d’infraestructures, activitats lúdiques, tramitació d’autoritzacions, especies protegides, espais naturals, legislació, plans d’emergència, patrimoni arqueològic, abocaments,...

Data: Dissabte 4 de maig de 2013
Lloc: Local Social Rossend Muntané, c/ Rossend Muntané, Sant Miquel d’Olèrdola (Olèrdola)
Horari: de 9:00 h.a 13:30 h.

La presentació formal del cicle formatiu, es farà a l’inici del primer curs, el dia 13 d’abril, a les 9:00 h., en el Local Social Rossend Muntané, C/ Rossend Muntané, Sant Miquel d’Olèrdola (Olèrdola)

INSCRIPCIONS
Per tal de saber els assistents de cada curs, cal que la inscripció es realitzi aportant les següents dades: Nom, NIF, telèfon i correu electrònic de l’interessat (sense aquestes dades no es cursarà la inscripció), aquesta s’ha de fer 5 dies abans de la data de cada curs, a l’adreça electrònica caraltpenedes.dmah@gencat.cat

Als participants que hagin realitzat el curs se’ls farà arribar, via correu electrònic, un document d’acreditació d’assistència i aprofitament del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

Cal tenir en compte que:
El curs bàsic de formació de Prevenció dels incendis forestals és de dos matins per realitzar tot el curs, el 13 d’abril de 2013 (1ª part) i el 20 d’abril de 2013 (2ª part).

Pel que fa a les pràctiques del curs basic de formació de Prevenció dels incendis forestals, que es faran el dia 20 d’abril, els assistents haurien de portar roba de treball.

1 comentari:

  1. Bona tarda GEIF, sóc en Pepe de Risk112, el pròxim 15 d'Octubre tenim una formació d'extinció d'incendis a Sabadell. i el 22 del mateix mes de treballs d'Alçada. Us convidem a que vingueu, amb un descompte de 88€ a 50€ per els vostres integrants! Si us interessa o voleu una mica més d'Info, mireu http://www.risk112.com o truqueu al 935646346 Mil gràcies i enhorabona pel Blog!

    ResponElimina