dimarts, 19 de març del 2013

El GEIF participa en les cremes controlades dels Agents Rurals a Uniland a Santa Margarida i els Monjos

El Grup d'Extinció d'Incendis Forestals (GEIF), el Grup Especial en Prevenció d'Incendis Forestals (GEPIF), que depèn del Departament d'Agricultura de la Generalitat, i l'ADF Puig de l'Àliga, que integra algunes poblacions del Penedès i Garraf, van col·laborar en les cremes controlades dels Agents Rurals que es van realitzar a les instal·lacions d'Uniland, a Santa Margarida i els Monjos, el dimarts 19 de març.

A banda de servir de tallafocs, una de les utilitats d'aquesta pràctica és provardescobrir tècniques més eficaces per apagar incendisAmb aquest objectiu, els Agents Rurals van realitzar diferents activitats vinculades a la seva formació. Els grups antiincendis presents els van assistir per tal que les cremes fossin controlades. Al mateix temps, els seus voluntaris van aprofitar per adquirir coneixements en una jornada que va resultar molt profitosa per a tothom i en la qual es van combinar la pràctica i la teoria.

En una de les zones a cremar s'havien fet, dies abans, diferents tipus de neteja de sotabosc i així, durant la crema controlada, es va poder comprovar com evolucionava el foc al passar a través seu. EGEPIF va fer una molt útil demostració sobre cremes controlades i com fer servir un bufador de fulles com a eina per crear una petita franja de seguretat. De la seva part, el GEIF i l'ADF Puig de l'Àliga van poder realitzar exercicis d'extinció d'incendis

Agraïm a Uniland l'oportunitat que ens ha brindat per avançar en les tècniques per combatre els incendis forestals, i als Agents Rurals haver-nos fet partícips de la jornada.

Briefing de les cremes controlades


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada