diumenge, 28 d’octubre del 2012

La reforestació de la muntanya de Sant Jaume avança amb una plantada d’alzines col•lectiva

Una cinquantena de voluntaris grans i petits van contribuir diumenge 28 d'octubre a tornar la verdor a la muntanya de Sant Jaume, coneguda com Casal 2.000Les tasques de reg van anar a càrrec del Grup d’Extinció d’Incendis Forestals (GEIF), que hi van destinar un camió cisterna i un vehicle 4x4 i els seus membres van participar també en la plantació dels plançons100 alzines de la varietat Quercus ilex.

Fa un any que aquest paratge és un espai municipal per evitar l’expansió de la pedrera de Pacs del Penedès. La reforestació estava organitzada pel Col·lectiu Ecologista Bosc Verd amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, dins del cicle familiar Els diumenges a Sant Pau


Reforestació a la muntanya de Sant Jaume el 2012. Fotos de Carles FortunyEs continua amb la plantada de l'any passat 

La membre de Bosc Verd Mònica Hill va explicar als voluntaris que el desig del col·lectiu és que "es vegi una muntanya més forestal" com la de Sant Pau i va apuntar que encara es veuen molts talussos sense vegetació, després que l’any passat ja es van plantar 150 alzines a la mateixa zona. La muntanya del costat, la de Sant Pau, es va reforestar fa tres anys també amb aquesta varietat d’arbres autòctona. 

Una acció amb bones perspectives de futur 

La tècnica de medi ambient de Vilafranca, Marta Vallès, va manifestar-se optimista en l’èxit de la reforestació a Sant Jaume perquè a l’estiu la van regar, cosa que no acostumen a fer, i esperen poder-ho repetir l’any vinent a través de plans d’ocupació tal com es van fer en l’anterior vegada. 

El president del GEIF i agent rural, Raimon Mestres, va indicar que "en 10 anys les alzines ja hauran crescut considerablement".

La reforestació va tenir lloc el matí de diumenge amb unes baixes temperatures que van arribar de sobte però es va poder gaudir d’un dia assolellat amb un ambient molt agradable.

Aquesta és una de les activitats en les quals es bolca el GEIF més enllà de les tasques de prevenció, vigilància i extinció d'incendis. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada